APDRP acorda 736 de ore in plus potentialilor beneficiari SAPARD

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit prelungeste timpul de lucru al angajatiilor sai din teritoriu, ceea ce va permite castigarea a inca unei luni pentru derularea Programului SAPARD, pana la momentul aderarii Romaniei.

Incepand din 3 aprilie 2006 si pana la sfarsitul acestui an, oficiile judetene si centrele regionale ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) vor sta la dispozitia potentialilor beneficiari SAPARD 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamana.

Astfel, va creste considerabil, mai exact cu 736 de ore, perioada in care vor putea fi evaluate si contractate proiecte SAPARD, precum si verificate si aprobate cererile de plata inaintate de beneficiarii Programului SAPARD.

Aceasta masura a fost luata pentru a putea prelucra cererile de finantare, care au inceput sa soseasca in numar foarte mare in ultima perioada si pentru a putea contracta cat mai multe proiecte de investitii cu fonduri SAPARD pana la finele acestui an.

Numai in luna martie, au fost depuse 180 cereri de finantare, de la inceputul acestui an potentialii beneficiari SAPARD depunand 442 cereri de finantare.

Platile efectuate pana in prezent, incepand cu ianuarie 2006, pentru investitiile realizate in cadrul proiectelor SAPARD au fost de 39 milioane de Euro.

Prelungirea programului de lucru al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit se face in baza Codului Muncii, permanenta fiind asigurata prin rotatie, astfel incat durata timpului de lucru pe saptamana a fiecarui angajat sa nu depaseasca 40 de ore.

Din 27 februarie 2006, Agentia SAPARD s-a transformat in Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, iar cele 8 Birouri Regionale de Implementare a Programului SAPARD in 8 Centre Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. De asemenea, s-au infiintat si 42 de Oficii Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.