DNA verifica proiectele Sapard de la Cordun, judetul Neamt

Consilierii locali din legislatura 2000 – 2004 din Roman sint chemati de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) sa depuna marturie privitor la modul in care primarul Adrian Diaconu a organizat licitatia privitoare la modernizarea drumului Cordun – Simionesti si Cordun – E-85, cu fonduri SAPARD.

“Din cite stiu eu, mai multi consilieri locali din legislatura anterioara au fost chemati spre audiere la Parchetul de pe linga Judecatoria Roman, pentru a fi audiati ca martori in dosarul referitor la modul de organizare a licitatiei privitoare la un proiect SAPARD de modernizare a unui drum comunal. Este vorba de Hotarirea nr.15/30 mai 2003, care nu a fost trecuta prin Consiliul Local, prin care primarul Adrian Diaconu s-a numit presedinte al Comisiei de selectie a ofertelor. Hotarirea nu a fost trecuta nici pe ordinea de zi a sedintei amintite si nici macar la punctul diverse. Este vorba despre o hotarire falsificata de primarul Adrian Diaconu, prin care a acordat si un avans de 6,8 miliarde de lei, bani virati in contul firmei de la Focsani, fara ca lucrarile sa fie executate. De altfel, intreaga lucrare a fost facuta cu incalcarea legii. in urma cu doi ani eu am sesizat Parchetul Roman privitor la acest aspect si nu am primit nici pina acum vreun raspuns”, a precizat reporterilor de le cotidianul Evenimentul de Iasi, ex-consilierul taranist Radu Ruginosu.

Primarul Adrian Diaconu a spus ca nu are cunostinta de o asemenea audiere. “Cred ca este vorba de reclamatie mai veche. Eu nu stiu ce sustin consilierii respectivi. Dupa ce vor da declaratii, vom vedea. Consiliul Local a avut 17 consilieri, in legislatura anterioara. Nici nu poate fi vorba ca hotarirea amintita sa fi fost falsa. Documentatia a fost trimisa la SAPARD si verificata la vremea respectiva. Este dreptul membrilor Corpului de Control al Guvernului sa orienteze documentele catre ce organe doresc. Noi ne vom proba nevinovatia”, a spus si Adrian Diaconu.

Procurorul Laura Calin, adjunct al Parchetului de pe linga Judecatoria Roman, a spus ca se va verifica in ce masura reclamatiile consilierului Radu Ruginosu sint sau nu solutionate. Reamintim faptul ca in “razboiul” de la Cordun, intre Aritimisia Chiuchina, fost contabil sef al Primariei Cordun, si primarul Adrian Diaconu, au existat reclamatii privitoare la modul in care au fost gestionate fondurile SAPARD, cu privire la modernizarea drumului comunal E-85 – Cordun si Simionesti – Pildesti, contabila acuzind mari nereguli financiare in gestionarea programului amintit. Aceste nereguli au facut obiectul a zeci de plingeri inaintate catre toate organele statului de citiva ani incoace.

Sursa: Evenimentul de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.