Programul international EMPRETEC

EMPRETEC este un program international pentru dezvoltarea si sprijinirea antreprenorilor. Programul se desfasoara sub egida Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD – Geneva) si este operational in peste 30 de tari din America de Nord, America de Sud, Africa, Asia si Orientul Mijlociu.

Romania este prima tara din Europa in care se implementeaza acest program. Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) s-a implicat in acest program in calitate de partener al UNCTAD si co-finantator al programului, conform Hotararii de Guvern nr. 1240/2001 privind aprobarea Programului UNCTAD/EMPRETEC – Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Grupul tinta al programului include antreprenori si manageri existenti sau potentiali, inclusiv specialisti din organizatii publice sau private presupusi a se comporta de o maniera antreprenoriala sau manageriala.

Programul UNCTAD / EMPRETEC Romania isi propune:

– Identificarea intreprinzatorilor de succes;

– Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a aptitudinilor manageriale;

– Sprijin si consultanta de calitate pentru cresterea productivitatii si competitivitatii;

– Dezvoltarea metodelor moderne de afaceri;

– Incurajarea schimbului de experienta si a dezvoltarii relatiilor pe plan local dar si la nivel international;

– Sprijin in stabilirea parteneriatului de afaceri cu companii din lumea intreaga; dezvoltarea exporturilor;

– Asistenta si sprijin in obtinerea de finantari.

Produsul de baza oferit participantilor la program este workshop-ul pentru dezvoltarea competentelor personale antreprenoriale dezvoltat de Universitatea Harvard impreuna cu Management Systems International si McBeer & Co.

Programul are impact asupra economiei locale in directia asistentei pentru antreprenori si manageri , generarii de noi afaceri si crearii de noi locuri de munca. De asemenea, programul stimuleaza, in special, asociatiile de afaceri sa-si imbunatateasca si sa-si extinda serviciile de sustinere a membrilor, intreprinzatori mici si mijlocii, si asigura o importanta legatura intre comunitatile de afaceri deja alcatuite si viitoarea clasa de oameni de afaceri, careia i se ofera posibilitatea de a-si sustine interesele prin intermediul asociatiei de Empreteci.

Pentru informatii suplimentare accesati site-ul: ANIMMC

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.