Iasi: unda verde pentru un proiect de 7,5 milioane Euro

Delegatia Comisiei Europene a anuntat conducerea Consiliului Judetean Iasi ca proiectul de realizare a Centrului Expozitional Moldova va primi finantare prin intermediul programului Phare, componenta infrastructura mare.

“Ieri seara am fost informat ca acest proiect a fost avizat. Asteptam ca si celalalt proiect depus de Consiliul Judetean, respectiv reabilitarea complexului Golia sa primeasca avizul, in cea de-a doua etapa, cel mai tarziu in aceasta toamna”, a spus ieri Lucian Flaiser, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Proiectul Centrul Expozitional Moldova are o valoare totala de aproximativ 7,5 milioane Euro, dintre care 1 milion Euro va fi asigurat de catre administratia judeteana si municipalitate. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Integrarii Europene va organiza licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructie a edificiului.

“Va fi o licitatie internationala, iar antreprenorul va fi desemnat de catre Minister. Consiliul Judetean a depus deja studiul de fezabilitate si proiectul tehnic al cladirii”, a mai spus Flaiser. Centrul expozitional Moldova a fost gandit astfel incat sa deserveasca necesitatile comerciale ale judetelor din regiunea de nord-est a tarii.

O suprafata de peste 5 mii metri patrati va fi destinata exclusiv pentru organizarea expozitiilor, iar cladirea va fi dotata si cu o sala de conferinte de 336 metri patrati, un spatiu comercial de 350 metri patrati, in vreme ce spatiul administrativ, respectiv birourile centrului, nu vor ocupa o suprafata mai mare de 350 metri patrati. Parcarea edificiului se va intinde pe 4.500 metri patrati.

Sursa: Ziua de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.