BCR acorda credite firmelor care creaza locuri de munca

Banca Comerciala Romana (BCR) a castigat licitatia organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru atribuirea unor credite in valoare totala de 50 milioane lei din bugetul asigurarilor pentru somaj firmelor care infiinteaza locuri de munca.

Suma care poate fi acordata sub forma de credit pentru fiecare loc de munca nou creat este 10.000 de lei, iar valoarea totala a creditului care se acorda se stabileste in functie de numarul de locuri de munca pe care beneficiarul se obliga sa-l creeze.

Creditul se acorda pentru o perioada cuprinsa intre un an si trei ani, in functie de destinatia fondurilor.

Dobanda perceputa este jumatate din dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei si poate scadea la un sfert din aceasta, pentru judetele care au inregistrat in 2005 o rata medie a somajului mai mare decat media pe tara.

De aceeasi facilitate de dobanda pot beneficia si persoanele in varsta de pana la 30 ani, care au statut de student pentru prima data si urmeaza la zi o institutie de invatamant superior, precum si somerii care infiinteaza intreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau devin persoane fizice care desfasoara in mod independent activitati economice.

Sursa: Redactia finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.