Asistenta elvetiana de 1,13 mil. euro, pentru sustinerea exporturilor romanesti

Elvetia va aloca in urmatorii trei ani 1,13 milioane de euro pentru finantarea unui program de asistenta tehnica care vizeaza cresterea competitivitatii exporturilor romanesti, a anuntat luni Ministerul Economiei si Comertului (MEC).

Programul, denumit “Dezvoltarea unui export sustenabil in Romania”, urmareste in principal implementarea si masurarea impactului Strategiei Nationale de Export (SNE), a declarat ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler.

Oficialul MEC a precizat ca programul urmareste crearea unei retele nationale care sa sustina accesul firmelor la informatii de comert exterior, cresterea capacitatii furnizorilor de servicii de promovare si dezvoltare a exportului.

Un alt obiectiv important al programului il constituie adaptarea SNE si aplicarea acesteia la nivel regional pentru a permite o corecta prioritizare a nevoilor si cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare pentru obiective de export ale firmelor.

Programul va fi coordonat de Departamentul de Comert Exterior al MEC, care va finaliza calendarul de activitati in circa doua luni.

Contributia partii romane consta in angajarea de resurse umane calificate in desfasurarea Programului si punerea la dispozitie a infrastructurii locale necesare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.