Recolta-record la credite agricole

Piata proiectelor din agricultura devine agitata in ultimele sase luni dinaintea aderarii Romaniei la UE. In doua saptamani, BCR a aprobat 485 de credite pentru programul “Fermierul”.

Media creditului de la BCR fiind de 183.000 de euro.

Cel mai mare proiect finantat prin SAPARD si “Fermierul” il reprezinta un abator de bovine intr-un sat din judetul Botosani de catre firma C&C Company. Investitia va absorbi aproape 4 milioane de euro.

In prezent exista patru proiecte a caror valoare depaseste 2,5 milioane de euro. Aproape jumatate din cele 137 de proiecte pentru care finantarile au fost aprobate au o valoare ce depaseste 100.000 de euro.

Cele mai frecvente solicitari pe programul “Fermierul” sunt pentru achizitionarea de tractoare. Valoarea finantata este, in acest caz, de 40.000-60.000 de euro.

Karomtec SRL Tecuci are un proiect de peste 283.000 de euro, finantat prin Programul SAPARD si “Fermierul”, pentru modernizarea unei fabrici de carne si preparate.

Fabricuta Lacto Muntean SRL Teaca (judetul Bistrita-Nasaud), cu o capacitate de 6.000 de litri de lapte pe zi, va fi inlocuita de una noua, cu utilaje din Italia, cu o capacitate de cinci ori mai mare, in conditii de biosecuritate maxima. Costurile: 2,59 milioane de euro investite prin SAPARD.

Sursa: Evenimentul Zilei online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.