Incubator de afaceri inaugurat la Alba Iulia

Primaria din Alba Iulia a lansat un incubator de afaceri la standarde internationale, finantarea acestei proiect pilot in Romania fiind asigurata in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Noul incubator de afaceri va cuprinde un spatiu de minim 1.200 mp, compus din functiuni cu rol administrativ, de mica productie si de training, spatiu in care vor functiona 20 de IMM-uri din municipiu si judet.

Pentru infiintarea incubatorului Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare a contribuit cu peste 70.000 USD, suma care a fost virata Primariei in anul trecut, iar diferenta pentru amenajarea spatiului fiind asigurata de municipalitate.

Principalele obiective ale incubatorului de afaceri din Alba Iulia vizeaza cresterea competitivitatii economice in municipiu, crearea de noi locuri de munca, utilizarea mai eficienta a potentialului economic si uman din zona, precum si punerea in valoare a spatiilor si infrastructurii de afaceri din localitate.

Pe langa incubatorul de afaceri din Alba Iulia, in Romania sunt in curs de implementare alte doua proiecte de acest fel in Brasov si Covasna, acestea fiind finantate tot de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si administratiile locale din cele doua judete.

Sursa: Alba Iulia online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.