ONG-urile primesc bani de la Guvern

Pana pe 17 iulie 2006, organizatiile neguvernamentale din toata tara pot depune proiecte de finantare la Autoritatea Nationala Pentru Drepturile Copilului Bucuresti. Guvernul Romaniei a aprobat printr-o hotarare bani pentru programe de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului.

La Suceava, ONG-urile pot concura pentru trei programe de interes national: inchiderea Centrului de plasament de tip clasic “Speranta”, in care sunt institutionalizati peste 70 de copii si tineri, infiintarea de trei birouri regionale pentru monitorizarea activitatii asistentilor maternali profesionisti si deschiderea a zece centre de zi in zece primarii din judet si formarea asistentilor sociali din cadrul primariilor.

Pentru cel de-al doilea program de interes nationa (cel care se refera la infiintarea de birouri regionale) s-a inscris Fundatia Bethany Romania – filiala Iasi. Fundatia “Pentru Copiii nostri” Romania, incearca sa obtina fonduri guvernamentale pentru a forma asistenti sociali in primariile sucevene.

Termenul limita de derulare a acestor proiecte este 31 decembrie 2006.

Sursa: Monitorul de Suceava online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.