Peste un milion de lei finantare nerambursabila, pentru doua noi parcuri din Alba Iulia

Alba Iulia, POR, contracte, finantare, proiecte, parcuri, lucrari

Documentatia tehnico-economica pentru infiintarea unor noi spatii verzi in Alba Iulia a fost elaborata in 2007, dupa instituirea acestui program de catre Ministerul Mediului, iar in ianuarie 2008 a fost depusa cererea de finantare nerambursabila. Din valoarea totala a proiectului, de peste 1,5 milioane de lei, s-a aprobat suma nerambursabila de peste 1.270.000 de lei.

Dupa aprobarea finantarii, in cursul lunii martie a fost initiata procedura de achizitie a contractului de lucrari si a fost desemnata castigatoare firma Garden Center Grup SRL Bucuresti.

Ordinul de incepere a lucrarilor nu a putut fi insa emis, deoarece contractul de finantare cu Administratia Fondului pentru Mediu s-a semnat doar saptamana trecuta. in aceasta situatie, contractantul a fost invitat, vineri, la Primaria Alba Iulia pentru stabilirea termenelor contractului de lucrari in conditiile asigurarii sursei de finantare.

Valoarea contractului este de aproape 1.060.000 de lei, iar durata lucrarilor este de 15 zile incepand cu data de 22 septembrie. Parcul Sfanta Ecaterina se intinde pe o suprafata de peste 5.100 de metri patrati, numele venind de la biserica aflata in mijlocul locatiei in cauza. Actualele zone verzi sunt degradate si neamenajate.

Prin proiect se prevad lucrari de amenajare alei, zone verzi si plantatii, loc de joaca pentru copii, montarea a 11 fantani arteziene, instalatii de iluminat, realizarea unei instalatii automate de irigat, precum si dotarea perimetrului cu mobilier urban – module de joaca, banci, cosuri.

Situat in cartierul Micesti, parcul Zavoi se intinde pe o suprafata de peste 2.500 de metri patrati, unde, in prezent, sunt depozitate diferite materiale si utilaje ale localnicilor din zona, gunoaie menajere si resturi vegetale.

Suprafata acestui teren este despartita in doua de un canal, neamenajat, care colecteaza apa pluviala. Pe acest amplasament sunt prevazute lucrari de amenajare alei, spatii verzi si plantatii, un loc de joaca pentru copii, un teren de tenis si un altul de minifotbal, precum si regularizarea canalului existent si dotarea cu mobilier urban a parcului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.