Credite destinate liber profesionistilor

UniCredit Romania a lansat trei tipuri de imprumuturi, imobiliare si ipotecare, pentru echipamente si auto, destinate persoanelor fizice autorizate, cabinetelor, birourilor individuale sau asociate si societatilor civile profesionale, a informat ieri institutia de credit.
Astfel in calculul capacitatii de rambursare nu se iau in considerare numai sursele de venit din activitatile profesionale, ci si surse suplimentare din veniturile personale ale asociatilor, iar pentru un imprumut este necesar un venit minimconsolidat de 350 euro.

Creditul ipotecar poate fi acordat pe o perioada cuprinsa intre 2-10 ani, suma maxima care se poate obtine fiind de 150.000 de euro sau echivalentul in lei.

Avansul trebuie sa fie de minimum 25% din pretul contractului de vanzare-cumparare sau din valoarea proiectului de investitie. Dobanda imprumutului este de 9,5% pe an pentru imprumuturile in lei, respectiv 7,5% pentru euro.

Pentru achizitii necesare desfasurarii activitatii sau pentru masini, solicitantii pot obtine sume de pana la 30.000 de euro sau echivalentul in lei. Avansul trebuie sa acopere minimum 19% din valoarea investitiei.

In cazul echipamentelor, dobanzile sunt aceleasi ca la creditul ipotecar, iar termenul este de cinci ani. In cazul masinilor, dobanzile sunt mai mici cu cate jumatate de punct procentual, iar termenul este de sase ani.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.