Intermarket Bank Viena si Banca Transilvania au infiintat Compania de Factoring

Compania de Factoring IFN SA a fost inaugurata oficial, miercuri, fiind prima societate din Romania specializata in acest gen de servicii. Membra a Factor Chain International (FCI), compania a fost infiintata de Intermarket Bank Viena si Banca Transilvania.

Factoring-ul sau finantarea facturilor cu scadenta la termen este un produs dedicat in special intreprinderilor mici si mijlocii. In Romania, termenele medii de plata pentru facturile aferente livrarilor efectuate sau serviciilor prestate sunt cuprinse intre 30 si 60 de zile.

Din acest motiv, de cele mai multe ori, aceste prevederi determina o lipsa de lichiditati pentru furnizorii de bunuri sau servicii.

“Factoring-ul reprezinta o solutie reala de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii. Astfel, apare posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii”, a declarat Directorul General al Companiei de Factoring.

Produsele Companiei de Factoring IFN S.A. se adreseaza atat pietei interne, cat si celei internationale, prin finantarea in lei a facturilor, respectiv in euro a exporturilor romanesti cu plata la termen.

Oferta acestei companii acopera intreaga gama de produse si servicii de factoring: finantarea facturilor la termen, gestiunea si colectarea incasarilor, precum si protectia impotriva riscului de neplata a debitorilor.

Piata de factoring din Romania are un volum de 550 milioane euro si o rata de crestere de 31% in anul 2005. Pana in prezent, sase banci impart piata de factoring din Romania, incluzand acest produs in cadrul ofertei generale de produse de finantare, destinate clientilor persoane juridice.

Intermarket Bank Viena, unul dintre fondatorii Companiei de Factoring IFN SA, este lider de piata in Europa Centrala si de Est, in domeniul factoring, avand o cota de 31% si subsidiare in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si, mai nou, si in Romania.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.