12 milioane de euro pentru scolile afectate de inundatii in 2005

Ministerul Integrarii Europene (MIE), a semnat contractele de grant cu cele 31 de Consilii Judetene, nominalizate prin hotarare de Guvern, in vederea sprijinului financiar care urmeaza sa fie acordat institutiilor de invatamant afectate de inundatii in anul 2005, informeaza un comunicat de presa al MIE. Suma totala contractata depaseste 12,3 milioane euro.

Proiectele sunt finantate din componenta Infrastructura Regionala si Locala/ Inundatii, din PHARE 2003 – Coeziune Economica si Sociala, in proportie de 75%, iar co-finantarea de la bugetul de stat reprezinta 25%.

Suma totala contractata va fi folosita in scopul asistentei tehnice si sprijinului financiar pentru institutiile de invatamant din localitatile afectate de inundatiile din perioada aprilie – august 2005.

In perioada urmatoare, Consiliile Judetene beneficiare ale contractului de grant trebuie sa realizeze licitatii locale pentru contractarea lucrarilor de executie, in vederea reabilitarii scolilor.

Termenul limita pentru incheierea proiectelor este de 15 luni de la semnarea contractelor.

Ministerul Integrarii Europene este Autoritate Contractanta, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii este Autoritate de Implementare.

Sursa: Ministerul Integrarii Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.