Imprumut de la Banca Mondiala pentru repararea soselelor

Compania de autostrazi si drumuri nationale va angaja de la Banca Mondiala un imprumut pe cinci ani, in valoare de peste 500 de milioane de dolari, pentru repararea soselelor.

Oficialii Bancii Mondiale, cei ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si cei ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au convenit, saptamana trecuta, angajarea unui imprumut multianual, destinat lucrarilor de intretinere a drumurilor nationale.

Suma va fi defalcata pe doua perioade, respectiv 2006-2007 si 2008-2010, finantarea pentru prima dintre acestea urmand sa faca obiectul unui memorandum care va fi semnat in perioada imediat urmatoare. Celalalt document, aferent urmatorilor ani, va fi negociat anul viitor.

Pe baza memorandumurilor, Romania va primi anual, in medie, 115 milioane de dolari, imprumuturi rambursabile, suma care va fi completata cu resurse proprii, cifrate la 20% din valoarea lucrarilor de intretinere. Pentru anul curent va fi trasa suma de 90 de milioane de dolari, din care se vor efectua lucrari de intretinere pentru 2.400 km, in urmatorii trei ani.

Desi banii sunt strict destinati lucrarilor de intretinere curenta, si nu reparatiilor majore ale soselelor (asternere de covor asfaltic, ranforsari etc.), responsabilii CNADNR sunt bucurosi de primirea acestor bani, deoarece acestia vor micsora presiunile pe alocatiile companiei primite de la buget si pe veniturile proprii obtinute din incasarea rovignetei.

Sursa: Cotidianul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.