Finantare europeana nefolosita si cu termen de executie expirat

Proiectul de modernizare a statiunilor turistice Luna Ses (judetul Satu Mare) si Borsa (judetul Maramures) este la un pas de a fi oprit, din cauza lipsei fondurilor care ar fi trebuit sa fie alocate de castigatorul proiectului.

In anul 2004, firma greceasca “Efklidis” a castigat licitatia internationala de modernizare a celor doua zone turistice.

Termenul de executie a lucrarilor a expirat in luna iulie si nu au fost executate decat 4 la suta din investitiile programate.

“Valoarea celor doua proiecte este de 147.000 de euro si este sustinuta dintr-o finantarea a Uniunii Europene. Reprezentantii Guvernului au solicitat finantatorului de la Bruxelles o amanare in executia investitiei, pana la sfarsitul lunii octombrie. Cei doi directori ai firmei “Efklidis” au spus autoritatilor romane ca au o agenda prea incarcata, iar unul dintre ei este bolnav”, a declarat presedintele CJ Maramures, Marinel Kovacs.

Daca finantatorul investitiei isi da acordul pentru prelungirea termenului de modernizare a statiunilor montane Luna Ses si Borsa, firma greceasca are la dispozitie doua saptamani ca sa prezinte un grafic de executie si garantiile financiare de reluare a proiectului.

Proiectul de modernizare a celor doua statiuni a demarat in anul 2004 si miza pe transformarea acestor zone in adevarate centre de agrement pentru nord-vestul Transilvaniei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.