Ministerul Finantelor a gresit Codul Fiscal!

Vladescu promite ca va “rectifica eroarea” aparuta in Monitorul Oficial pana la 1 ianuarie 2007.

Dupa Codul Fiscal publicat marti in Monitorul Oficial, microintreprinderile au o mare problema.

Potrivit articolului IV, alineatul 1, se stabileste ca de la data aderarii Romaniei la UE, microintreprinderile nu vor mai primi facilitati fiscale, urmand sa fie impozitate cu 16% pe profit, ca orice alta societate comerciala.

Cateva randuri mai jos, la punctele 67-69, surpriza! Microintreprinderile vor fi impozitate, tot de la 1 ianuarie 2007, dupa cum a stabilit Parlamentul. Adica, cu 2% pe cifra de afaceri, cota de impozitare urmand sa creasca gradual pana in 2009.

Sesizandu-se in legatura cu eroarea pe care a comis-o, Ministerul Finantelor asigura ca va face rectificarea in timp util. “Ministerul Finantelor va face toate demersurile legale necesare pentru a solicita Parlamentului rectificarea acestei erori materiale, pana la data intrarii in vigoare a actului normativ in cauza, astfel incat decizia Parlamentului privind mentinerea sistemului de impunere pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi sa poata fi aplicata si dupa 1 ianuarie 2007”, se precizeaza in comunicatul Finantelor.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.