HVB-Tiriac, a patra banca de pe piata, incepe sa lucreze pe 4 septembrie

Pe 4 septembrie, HVB Bank si Banca Tiriac vor functiona ca o singura banca, sub numele HVB-Tiriac, o data cu finalizarea procesului de fuziune inceput in urma cu un an.

Luni, 4 septembrie, va fi prima zi de operare la intreaga capacitate a noii banci, pana atunci urmand sa se incheie toate procedurile de integrare a sistemelor informatice. Pentru evitarea oricarui incident, vineri, 1 septembrie, HVB-Tiriac ar putea derula o gama restransa de operatiuni cu clientii, banca intentionand sa trimita scrisori de informare detaliata in avans.

Astfel va ajunge la final prima fuziune din sistemul bancar autohton, cele doua banci partenere avand nevoie de un an de zile pentru derularea formalitatilor legale si a procedurilor de integrare la nivelul sistemelor informatice, al portofoliilor de produse si clienti, si nu in ultimul rand la nivelul resurselor umane.

Experienta castigata va fi utila pentru cea de-a doua fuziune proiectata, care urmeaza sa combine operatiunile HVB-Tiriac cu cele ale UniCredit Romania, toate cele trei banci aflandu-se de la sfarsitul lui 2005 sub umbrela UniCredit Group, care include HVB.

Procesul de fuziune cu UniCredit Romania va incepe in perioada imediat urmatoare incheierii fuziunii dintre HVB si Banca Tiriac.

Sursa: Ziarul Financiar online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.