Trei proiecte de investitii publice in Bucuresti, finantate prin POR

Trei proiecte de investitii publice din regiunea Bucuresti-Ilfov vor fi finantate prin Programul operational regional 2007-2013, conform HG nr. 811 din 21 iunie 2006 (MO nr. 571 din 3 iulie 2006) privind finantarea din bugetul Ministerului Integrarii Europene a asistentei tehnice pentru pregatirea de proiecte de investitii publice, finantabile prin Programul operational regional 2007-2013:

– “Reabilitarea ecologica a lacurilor pe Raul Colentina si a zonelor adiacente in vederea introducerii in circuitul turistic”

– “Revitalizarea zonei Palatului Voievodal Curtea Veche.”

– “Modernizarea Pietei Obor.”

Cele 3 proiecte sunt, alaturi de celelalte 93, proiecte de rezerva din cadrul Programului PHARE coeziune economica si sociala 2003 Dezvoltarea infrastructurii regionale si respectiv din cadrul Programului PHARE coeziune economica si sociala 2004-2006 “Dezvoltarea infrastructurii regionale”.

HG 811/2006 aproba lista proiectelor de investitii care pot fi pregatite prin asistenta tehnica ce se va acorda in cadrul subprogramului “Asistenta tehnica pentru pregatirea de proiecte finantabile prin Programul operational regional 2007-2013”, finantat din bugetul Ministerului Integrarii Europene.

Proiectele de investitii prevazute in anexa la hotarare au fost aprobate de Consiliul National pentru Dezvoltare Regionala ca portofoliu de proiecte de rezerva in cadrul Programului PHARE coeziune economica si sociala 2003 si Programului PHARE coeziune economica si sociala 2004-2006. Aceste proiecte au fost propuse pentru finantare din fonduri structurale.

Asistenta tehnica se acorda numai proiectelor care sunt in concordanta cu obiectivele Strategiei nationale de dezvoltare regionala a Planului national de dezvoltare 2007-2013 si ale Programului operational regional 2007-2013.

Asistenta tehnica contractata in scopul pregatirii proiectelor prevazute in anexa va include urmatoarele activitati:

a) actualizarea si/sau revizuirea, dupa caz, a studiilor de fezabilitate;

b) elaborarea si revizuirea proiectelor tehnice si a detaliilor de executie necesare implementarii proiectelor.

Pregatirea proiectelor se realizeaza de firme specializate, selectate de Ministerul Integrarii Europene prin licitatie publica, potrivit prevederilor legislatiei in vigoare.

Beneficiarii proiectelor sunt autoritatile administratiei publice locale.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.