CJ Botosani a obtinut peste 900.000 de euro pentru scolile afectate de inundatii

Consiliul Judetean Botosani, in calitate de Beneficiar in cadrul Proiectului Infrastructura Regionala si Locala/Inundatii, in parteneriat cu Consiliile Locale din judet, a caror scoli au fost afectate de inundatiile din vara anului 2005, a depus pe 8 iulie la sediul Ministerului Integrarii Europene, Cererea de Finantare nerambursabila, impreuna cu documentele de sustinere a acesteia.

Ca urmare a aprobarii de catre Delegatia Comisiei Europene a Raportului de evaluare a Cererii de Finantare, la sfarsitul lunii iulie 2006, Consiliul Judetean Botosani a obtinut o finantare nerambursabila de 910.000 de euro, in vederea reabilitarii unui numar de 28 unitati scolare din judet, afectate de inundatiile din vara anului 2005.

Sunt vizate spre a fi reabilitate scolile din comunele Avrameni, Curtesti, Hanesti, Radauti Prut, Cotusca, Hudesti, Suharau, Cordareni, Braiesti, Mileanca, Cristinesti, Corlateni, Leorda, Sulita, Romanesti, Pomarla, Baluseni si Frumusica.

Semnarea Contractului de Finantare de catre Consiliul Judetean Botosani a avut loc pe data de 28 iulie, la sediul MIE, urmand ca, dupa obtinerea ultimei semnaturi in contract din partea celorlalte autoritati implicate in proiect, sa inceapa de a doua zi implementarea efectiva a acestuia.

Autoritate Contractanta in proiect este Ministerul Integrarii Europene iar Ministerul Educatiei si Cercetarii este Autoritatea de Implementare a acestui proiect. Durata de implementare a proiectului este august 2006 – septembrie 2007.

Sursa: Administratie Publica online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.