IMM-urile iesene asteapta bani de la Guvern

In prezent, Fondul National de Garantare functioneaza ca o banca si intervine pentru a acorda ajutor celor care nu pot prezenta garantii bancare eligibile.

Un alt lucru incurajator este faptul ca relatia dintre intreprinzatori si banci este din ce in ce mai fructuoasa.

De altfel, si reprezentantii PJIMM Iasi recomanda intreprinzatorilor sa apeleze la banci pentru a folosi banii acestora si nu ai familiei, pentru ca, in fond, dobanda este o cheltuiala deductibila.

Referitor la colaboarea dintre Patronat si Fondul National de Garantare, Neculai Vitelaru considera ca, daca la nivel central colaborarea este buna, la nivel teritorial lucrurile scartaie. “Este clar ca acolo unde este un director tanar exista si o conceptie moderna. Intr-un astfel de mediu lucrurile merg spre bine, spre deosebire de locurile in care exista angajati vechi de cand lumea”, a explicat Vitelaru.

Pana in prezent, datorita optuzitatii in gandire a functionarilor FNG Iasi, intreprinzatorii privati nu au reusit sa beneficieze de sustinerea dorita.

Exista IMM-uri care au planuri de afaceri viabile si pot obtine finantari externe, dar pentru partea de contributie proprie trebuie sa apeleze la credite din banci. Aici ar trebui sa apara ajutorul statului prin Fondul National de Garantare.

Acest lucru nu se intampla la Iasi si ca urmare au existat firme care au pierdut finantari externe si implicit posibilitatea efectuarii unor investitii. Conducerea PIMM Iasi spera intr-o schimbare de atitudine a functionarilor FNG pentru ca sumele alocate pentru finantarea proiectelor din judet sa fie absorbite in proportie cat mai mare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.