Cererile pentru finantarea investitiilor IMM depasesc bugetul

Cererile primite de Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) pentru finantarea investitiilor firmelor depaseau inainte cu o zi de expirarea termenului limita de prezentare a solicitarilor bugetul programului.

In perioada 31 iulie – 24 august, firmele mici si mijlocii au depus 760 de cereri, potrivit reprezentantilor ANIMMC. Estimarile ANIMMC arata ca cele 760 de solicitari depasesc bugetul de 44,5 milioane lei (12,3 mil. euro) alocat programului pentru anul 2006.

Reprezentantii Agentiei au precizat ca dosarele de finantare nu au fost inca centralizate. Firmele nou-infiintate si microintreprinderile vor putea primi finantari care nu depasesc echivalentul in lei a 10.000 de euro, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, si care nu vor acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii.

Pentru firmele mici si mijlocii, finantarea nu poate depasi echivalentul in lei a 50.000 de euro, exclusiv TVA, si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.