Creditele acordate de CEC persoanelor juridice s-au triplat

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat, ca de la inceputul acestui an, soldul creditelor acordate persoanelor juridice de catre banca a crescut de aproape trei ori, ajungand la 500 de milioane de lei. Peste 90% din totalul creditelor au fost acordate intreprinderilor mici si mijlocii.

55% din totalul creditelor au avut ca destinatie principala finantarea investitiilor, 40% au fost acordate pentru finantarea nevoilor pe termen scurt, iar 4% au reprezentat creditele pentru finantarea stocurilor.

CEC a demarat recent activitatea de creditare in valuta, portofoliul de credite ajungand in prezent la peste sase milioane euro. Dintre acestea, prin programul “SME Finance Facility”, de finantare a IMM-urilor din surse BERD – UE, au fost acordate 36 de credite, insumand 1,6 milioane euro.

CEC se afla in continuare in proces de restructurare si in acelasi timp a intrat in ultima faza a procesului de privatizare. Investitorii care au mai ramas in cursa pentru privatizarea CEC sunt National Bank of Greece si OTP Bank. Cele doua banci trebuie sa depuna ofertele finale pana la sfarsitul acestei luni.

Sursa: Hot News online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.