KPMG a inceput auditul CEC

Data la care vor fi depuse ofertele financiare imbunatatite de OTP Bank si National Bank of Greece va fi anuntata in septembrie.

KPMG, consultantul selectat pentru realizarea auditului la CEC, a inceput, in urma cu o saptamana, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, care se va incheia in cursul lunii septembrie, au declarat, surse din Comisia de privatizare a CEC.

Dupa finalizarea auditului, comisia de privatizare va formula instructiunile pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite catre cei doi investitori interesati: National Bank of Greece si OTP Bank, Ungaria.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care este si presedinte al comisiei de privatizare a CEC, a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, ca termenul estimat pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite pentru CEC era 31 august 2006.

Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a anuntat, recent, ca termenul pentru depunerea ofertelor a fost amanat pentru ca OTP Bank si National Bank of Greece au cerut rezultatele financiare calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS.

“Intarzierea privatizarii CEC ar putea fi determinata de rigurozitatea pe care competitorii o solicita pentru datele pe care le-au cerut, printre care s-ar putea numara si informatiile despre Fondul National de Investitii”, a precizat Radulescu. Potrivit acestuia, rezultatele financiare ale CEC pe sase luni au fost calculate potrivit standardelor romanesti de contabilitate, iar cei doi competitori straini au solicitat auditarea in conformitate cu normele de contabilitate IFRS. Auditul suplimentar va costa cateva zeci de mii de euro si va fi platit de catre CEC.

Statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC.

Sursa: Ziua online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.