MTCT a primit 2.000 de cereri pentru finantarea proiectelor de infrastructura

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Borbely Laszlo, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca pe ordonanta 7, referitoare la finantarea unor proiecte mici de infrastructura, s-au inscris circa 2.000 de proiecte, si daca actele aferente vor fi in regula, toate vor fi finantate.

Borbely a precizat ca secretariatul tehnic se afla la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si ca pana la sfarsitul lunii septembrie se vor analiza 750 din cele 2.000 de proiecte trimise online Guvernului.

“In 2006, s-au alocat 100 de milioane de euro. In prima faza vor fi selectate circa 600 de proiecte. Pentru perioada 2006-2008 era preconizata suma de 300 de milioane de euro, pe care am dublat-o, deci vom avea la dispozitie 600 de milioane de euro”, a spus ministrul, precizand ca din judetul Mures au fost trimise un numar de 67 de proiecte, ceea ce depaseste media nationala.

Ordonanta 7/2006 instituie Programul de dezvoltare a infrastructurii in mediul rural, in vederea imbunatatirii situatiei socio-economice a locuitorilor de la sate.

Programul se aplica din 2006 pe o perioada de trei ani, cu posibilitate de prelungire, iar pentru finantarea proiectelor cuprinse in acest program, se acorda administratiilor locale sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

Sursa: Ziarul Financiar online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.