Raportul controlului european la SAPARD Iasi va fi gata peste doua luni

Membrii Comisiei Europene ce au fost prezenti saptamana trecuta la Iasi si-au finalizat controlul de audit la Centru Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP). Potrivit conducerii institutiei, raportul auditorilor europeni s-ar putea sa fie unul favorabil.

“Deocamdata nu stim care sunt concluziile acestui control, asteptam raportul, care va fi intocmit in cel mult doua luni. Per total, cred ca vom iesi foarte bine dupa acest control, deoarece proiectele care au fost verificate la nivel regional nu sunt cu probleme!”, a declarat Eugen Ticau, directorul CRPDRP Iasi.

Dintre cele 1.262 de proiecte (952 ale beneficiarilor privati si 311 ale cosiliilor locale din mediul rural), care au fost depuse la CRPDRP Iasi, inspectorii europeni au verificat 20, dintre care zece au fost inspectate din punct de vedere al documentatiei si zece – ca implementare pe teren.

Astfel, reprezentantii Uniunii Europene au facut vizita pe teren la patru proiecte din Suceava, doua proiecte din Neamt, doua din Bacau si doua din Iasi.

“Din judetul Iasi au fost verificate drumurile facute prin programul SAPARD la Roscani si tutora. Proiectele au fost alese aleatoriu si acestea au iesit din calculator. Din punct de vedere al documentatiei au fost verificate actele de la licitatii, proiectarea platile si dominantele de achizitii”, a precizat Eugen Ticau.

Sursa: Jurnalul de Est online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.