Absorbtia fondurilor UE, sprijinita de Banca Mondiala

Banca Mondiala va sprijini absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana, prin programul de ajustare structurala postaderare, elaborat si asumat de Guvernul Romaniei.

Programul de ajustare structurala postaderare are ca scopuri consolidarea si imbunatatirea rezultatelor economice pozitive si finalizarea completa a reformei structurale in Romania, in acord cu cerintele imediate care decurg din statutul de stat membru al UE. Domeniile propuse pentru finantare sunt: sectorul energetic, mineritul, piata muncii, piata de capital, privatizarea si mediul de afaceri.

Ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, Cristian David, s-a intalnit la Washington cu economistul-sef pentru Europa si Asia Centrala al Bancii Mondiale, Pradeep Mitra, caruia i-a expus obiectivele noului program.

Intre Romania si Banca Mondiala functioneaza un parteneriat strategic de tara, in baza caruia Guvernul roman identifica anumite proiecte prioritare, iar institutia internationala le finanteaza.

Obiectivul acestui parteneriat este ca Romania sa beneficieze de avantajele de a fi membra a UE, prin absorbtia eficienta a celor 30 de miliarde de euro, alocate sub forma fondurilor structurale.

Sursa: Romania Libera online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.