Varujan Vosganian: Romania va reusi sa absoarba doar 55% din fondurile UE

Romania va reusi sa absoarba anul viitor doar 55% din fondurile UE, pentru ca nu va avea capacitatea sa cheltuiasca toti banii, considera senatorul Varujan Vosganian. Analistii economici spun, insa, ca vom ajunge la acest grad de absorbtie abia prin 2009.

Romania va reusi sa absoarba anul viitor 55% din fondurile structurale primite de la UE. Senatorul a apreciat ca principala problema a Romaniei in domeniul finantarilor UE nu este lipsa fondurilor, ci modul in care acestea sunt cheltuite.

Pe de alta parte, presedintele Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea, considera ca Romania nu va putea sa ajunga la gradul de absorbtie de 55% decat cel mai devreme in 2009.

“Tarile care au aderat la UE in 2004 au absorbit, in primul an, peste 60% din fondurile structurale. Romania insa va avea probleme si cu siguranta nu va absorbi 60% din fondurile acordate de UE” a spus Voinea.

Totodata s-a mai precizat ca trebuie gasita o solutie pentru ca bancile si institutiile care ofera finantari sa isi poata continua activitatea, in conditiile mentinerii stabilitatii macroeconomice.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.