Eximbank va garanta creditele contractate de firme de la BCR

Banca de Export-Import Eximbank va furniza garantii si asigurari clientilor persoane juridice ai Bancii Comerciale Romane (BCR) care contracteaza imprumuturi de la BCR, in baza unui parteneriat incheiat, intre cele doua institutii de credit.

Eximbank va pune la dispozitia clientilor BCR garantii si asigurari in numele si contul statului, precum si compensari partiale de dobanzi. De asemenea, Eximbank va putea acorda credite pentru a completa finantarea obtinuta de la BCR si sindicalizari de risc.

“BCR va asigura clientilor finantarile solicitate in conformitate cu normele si reglementarile proprii, iar Eximbank va furniza garantii, asigurari sau alte produse specifice, pentru facilitarea accesului la finantarile BCR”, a declarat, miercuri, vicepresedintele executiv al BCR.

Eximbank a incheiat acorduri similare cu BRD Group-Societe Generale si bancile Carpatica, Romexterra si Banc Post, fiind in curs de finalizare parteneriate cu Finansbank, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank. Banca functioneaza ca agent al statului, garantiile si asigurarile de stat furnizate fiind considerate cu risc zero.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.