Credite pentru urgentarea platilor curente

Pentru acoperirea unor cheltuieli generate de activitatile curente, puteti accesa un tip de credit special constituit de bancile comerciale in acest scop.

Imprumutul poate avea ca destinatie plata furnizorilor si orice alte cheltuieli legate de activitatea clientului, in regim de linie de creditare.

Beneficiari pot fi companiile din aproape toate categoriile, de la cele cu capital de stat si chiar societati agricole cu personalitate juridica pana la firmele mixte, cu participare straina, ca si cele multinationale.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa faca dovada ca au avut o activitate neintrerupta timp de minimum 6 luni si, desigur, sa nu fi avut vreun litigiu cu banca creditoare sau cu oricare alta banca comerciala.

Perioada de creditare este de maximum 30 de zile calendaristice, iar termenele de rambursare se stabilesc de catre banca, de comun acord cu clientul. Stabilirea scadentelor se face in functie de eliminarea cauzelor care au condus la intarzierile in fluxul financiar al activitatilor clientului sau in functie de previziunea termenelor de realizare a incasarilor.

Plafonul de credit nu va depasi nivelul valoric al incasarilor medii lunare, realizate de client pe ultimele trei luni.

Dobanzile se calculeaza la soldul creditului utilizat, de la data primei trageri pana la momentul rambursarii integrale a imprumutului.

Pentru garantarea creditului se poate accepta cesionarea, in favoarea bancii, a creantelor pe care clientul le are de incasat de la terti. in cazul in care beneficiarul, persoana juridica, constituie un depozit bancar drept garantie, pentru acea suma poate primi o bonificatie de 5,75% pe an pentru depozitele in lei, 3% pentru euro, respectiv 4% pentru USD.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.