3,5 miliarde euro pentru dezvoltarea resurselor umane

Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, a semnat actele de infiintare a pactelor regionale privind ocuparea fortei de munca si incluziune sociala in Romania, pregatind astfel absorbtia fondurilor europene care vor putea fi accesate dupa aderare.

Potrivit ministrului Muncii, Romania va putea accesa fonduri europene in valoare de 3,5 miliarde de euro, dupa aderare, pentru dezvoltarea resurselor umane, iar parteneriatele regionale au ca scop tocmai pregatirea pentru absorbtia acestor fonduri.

“Este vorba de 3,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea resurselor umane in Romania acordate de catre Uniunea Europeana in perioada 2007-2013. La aceasta suma putem accesa daca avem proiecte.
Una dintre actiunile pentru a fi in stare sa accesam este tocmai aceasta si parteneriatele pe care le cream. Trebuie sa cream o constientizare cat mai mare in randul celor care ar putea fi aplicanti. In plus, vom avea in acest an un proiect PHARE prin care vrem sa instruim, pentru aplicare, 3.000 de persoane din Romania”, a mai precizat Barbu.

Ministrul a explicat ca, pana la semnarea pactelor, au fost realizate planurile de ocupare regionale care au stabilit prioritatile si masurile care vor trebui luate.

“Este o lucrare intocmita pe baza propunerilor si cu acordul ONG-urilor si a tuturor partenerilor si care au stabilit care ar fi actiunile pe care vor sa le intreprinda, cu specific national. Ele tin seama de liniile directoare din planul national de ocupare sau din strategia de la Lisabona”, a spus ministrul Gheorghe Barbu.

De asemenea, Barbu a anuntat ca vor fi create, cu finantare, secretariate tehnice in fiecare regiune, pentru aceste parteneriate, ele urmand sa fie sustinute cu bani de la Comunitatea Europeana.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.