Finantarea facturilor pentru IMM-uri

Factoringul sau finantarea facturilor cu scadenta la termen este un produs dedicat in special intreprinderilor mici si mijlocii.

In Romania, termenele medii de plata pentru facturile aferente livrarilor efectuate sau serviciilor prestate sint cuprinse intre 30 si 60 de zile. Din acest motiv, de cele mai multe ori, acestea determina o lipsa de lichiditati pentru furnizorii de bunuri sau servicii. Drept urmare, pentru a se finanta, companiile ar trebui sa apeleze la o companie de factoring.

Oferta acestor companii acopera intreaga gama de produse si servicii de factoring: finantarea facturilor la termen, gestiunea si colectarea incasarilor, precum si protectia impotriva riscului de neplata a debitorilor.

In general, compania de factoring cumpara facturile de la o firma si plateste imediat 80% din valoarea bruta a acestora. Restul de 20% se vor plati dupa efectuarea platii de catre debitor.

In plus, Compania de Factoring asigura gestiunea facturilor si se ocupa de toate activitatile de colectare si evidenta a creantelor provenite din facturi. Pastreaza termenele de plata pe care le-ati acordat debitorilor si colecteaza incasarile de la acestia.

La cerere, Compania de Factoring poate sa asigure si protectia contra riscului de neplata al debitorilor pina la 80% din contravaloarea facturilor la intern si pina la 100% din contravaloarea facturilor de export.

Piata de factoring din Romania se caracterizeaza printr-un potential deosebit, avand un volum de 550 de milioane de euro si o rata de crestere de 31% in anul 2005.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.