Credit de 50 milioane euro pentru Hidroelectrica

Hidroelectrica a contractat un credit de la ING Bank in valoare de 50 de milioane de euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru finantarea investitiilor producatorului de energie electrica.

Producatorul de energie electrica a mai contractat o finantare de 30 de milioane de euro de la Citibank si intentioneaza sa atraga in continuare fonduri pentru finantarea programului de investitii.

Imprumutul luat de la ING are un termen de rambursare de 5 ani si o perioada de gratie de 2 ani. Reprezentantii ING au declarat ca sprijina sectorul energetic din Romania si ca au acordat in ultimii 5 ani credite de peste 500 de milioane de euro pentru acest sector.

Hidroelectrica investeste pentru a-si pastra pozitia de lider in producerea energiei electrice pe piata romaneasca.

In acest sens, Hidroelectrica parcurge o strategie de dezvoltare care va dura pana in anul 2025 si prin care urmareste sa atinga o valoare de 22.291 GWh pe an, reprezentand 61,9 % din potentialul hidraulic economic amenajabil.

La sfarsitul anului 2005 energia de proiect pentru anul hidrologic mediu a centralelor hidroelectrice aflate in exploatare a fost de 17.340 GWh pe an, adica 48% din valoarea potentialului hidraulic tehnic amenajabil.

Hidroelectrica a realizat din 2000 pana in 2005 investitii de 916,6 milioane de euro. Numai anul trecut compania a realizat o investitie care s-a ridicat la 300,5 milioane euro.

In ceea ce priveste investitiile pentru anul 2006 acestea se vor ridica la 371,4 milioane de euro. Anul viitor investitiile se vor ridica la o suma comparabila, de 387 milioane de euro.

Hidroelectrica a revenit anul trecut pe profit, cu o valoare estimata de circa 22,5 milioane euro, fiind una dintre cele mai rentabile companii de pe piata energiei din Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.