Buget pentru formare profesionala de 471 milioane lei

Ministerul Muncii va gestiona, in 2007, fonduri in valoare de peste 471 de milioane de lei pentru dezvoltarea resurselor umane, din care peste 200 de milioane din fonduri preaderare, iar restul din fonduri postaderare.

Ministerul Muncii, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va gestiona 471,4 milioane de lei, de trei ori mai mult decat anul trecut. Din aceasta suma, 202 milioane de lei sunt din fonduri preaderare si 269 de milionae din fonduri post-aderare.

Fondurile externe nerambursabile de preaderare, din care peste 197 de milioane provin din fonduri Phare, iar peste patru milioane de la bugetul de stat, vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de incluziune sociala, ocupare a fortei de munca, promovarea capitalului uman si pentru dezvoltarea serviciilor sociale.

Fondurile postaderare, din care peste 240 de milioane de lei sunt de la UE si peste 28 de milioane de lei de la bugetul de stat, vor fi distribuite pentru dezvoltarea a sase proiecte prioritare din programul de dezvoltare a resurselor umane.

Suma de 55,3 milioane de lei va fi folosita pentru educatia in sprijinul dezvoltarii economiei, 66,5 milioane de lei pentru conectarea invatarii cu piata muncii si 43,2 milioane de lei pentru cresterea adaptabilitatii fortei de munca.

Modernizarea Serviciului Public de Ocupare va costa 12,2 milioane de lei, promovarea masurilor active de ocupare, 37,2 milioane de lei, iar promovarea incluziunii sociale va costa 43,2 milioane de lei.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.