Guvernul a acordat administratiei locale 54,4 milioane RON pentru termoficare

Un numar de 31 de judete si Bucurestiul vor primi un sprijin de la Guvern in valoare de 54,4 de milioane RON, bani care urmeaza sa fie folositi pentru a asigura buna functionare a sistemelor centralizate de termoficare.

“Este a doua transa pe care Guvernul o acorda administratiei locale. Decizia de a da acesti bani este justificata de cresterea pretului la combustibili pe plan international si de o serie de calamitati care au avut loc in acest an”.

Propunerea pentru aprobarea acestui sprijin a venit de la Ministerul Administratiei si Internelor, iar masura a fost luata pentru ca autoritatile locale au nevoie de sprijin pentru ca cetatenii sa nu aiba probleme cu incalzirea in timpul iernii.

Prima transa din suma destinata sprijinirii autoritatilor locale pentru pregatirea sistemului de furnizare a energiei termice pentru aceasta iarna a fost alocata in data de 11 octombrie 2006, cand Guvernul a alocat 57 milioane lei noi pentru 64 de localitati, din 34 de judete, precum si pentru municipiul Bucuresti.

Banii sunt folositi pentru pregatirea serviciului de furnizare a energiei termice in sistem centralizat pentru sezonul rece.

Guvernul si-a propus sa aloce suma de 1.500 miliarde lei vechi, pana la sfarsitul anului, localitatilor care au sistem de incalzire centralizat, astfel incat acestea sa functioneze in conditii normale pe perioada sezonului rece.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.