Proiecte selectate pentru finantare europeana

Patru proiecte ale Consiliului Judetean Suceava, in valoare totala de 457.643 de euro au fost selectate de Ministerul Integrarii Europene pentru a fi finantate din fonduri europene nerambursabile prin programul PHARE CBC 2004-2006.

Cel mai consistent proiect, care va primi o finantare de 286.000 de euro, se refera la dezvoltarea unei rute alternative de transport intre judetul Suceava si regiunea ucraineana Cernauti. Proiectul prevede realizarea de studii de fezabilitate pentru drumurile istorice care au facut legatura intre cele doua zone pentru a facilita transportul de persoane si bunuri pe o distanta mai mare si printr-un numar mai mare de puncte de trecere a frontierei, altele decat cele de la Siret-Porubnoe.

Forumul economic regional Bucovina si Festivalul dansului si cantecului traditional bucovinean sunt alte doua proiecte aprobate spre finantare, care vor primi 61.000, respectiv 48.000 de euro.

Ultimul proiect se intituleaza “Descopera Bucovina”, propune o mai buna mediatizare turistica a regiunii istorice Bucovina, atat partea romaneasca, cat si partea ucraineana, si are un buget de 60.000 de euro.
Consiliul Judetean va cofinanta aceste patru proiecte cu suma de 50.830 de euro.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.