ARIS, ANIMMC si Directia mediu de afaceri a Cancelariei premierului vor fi comasate

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie si Directia pentru Mediul de Afaceri din Cancelaria premierului vor fi reorganizate si comasate intr-o singura autoritate, cu trei departamente, a declarat, ministrul de stat Bogdan Pascu.

Structura, denumita Autoritatea pentru Mediul de Afaceri, va fi infiintata prin noua Lege a investitiilor, a spus ministrul de stat pentru coordonarea mediului de afaceri si intreprinderi mici si mijlocii.

Institutia va avea departamente distincte pentru intreprinderi mici si mijlocii, investitii si, respectiv, strategie si promovare.

“Avand in vedere intentia premierului de a reduce de la 52 la 30 numarul autoritatilor si agentiilor aflate in subordinea Guvernului, am facut propunerea de a cumula resursele existente in cadrul acestor agentii. Astfel, vom schimba structura de functionare si de personal si vom constitui o autoritate de sustinere a mediului de afaceri”, a spus Pascu.

El a apreciat ca noua structura va avea si un rol de promovare a oportunitatilor pentru investitii din Romania si a cadrului legislativ favorabil afacerilor.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.