CJ Salaj acceseaza fonduri europene cu sprijinul guvernului olandez

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca este in derulare un proiect denumit Logo Easte, ce vizeaza fondurile structurale si de coeziune, finantat de guvernul olandez, avand valoarea de peste 90.500 de euro.

Din valoarea totala a proiectului, 55.000 de euro reprezinta granturi, iar restul este asigurat de Primaria Aalten in Olanda, in proportie de 70%, si de Consiliul Judetean Salaj – 30%.

Tiberiu Marc sustine ca in acest proiect a fost cooptata si Primaria din Swidnik, Polonia, pentru ca aceasta tara, care a aderat deja la Uniunea Europeana, face trecerea de la stadiul in care se afla Romania la stadiul cerut de comunitatea europeana.

O etapa a proiectului se deruleaza in aceste zile, cand o delegatie din Aalten este prezenta in judetul Salaj, dar asemenea intalniri vor continua pe toata durata proiectului – pana la 1 octombrie 2007 – atat in Romania, cat si in Olanda si Polonia.

Presedintele Consiliului Judetean Salaj a aratat ca prin acest proiect va fi pregatita o echipa de formatori pentru atragerea de finantari europene si pentru aplicarea proiectelor mari finantate din fonduri structurale.

In plus, prin proiect vor fi consolidate cunostintele formatorilor in ceea ce priveste colaborarea interregionala si locala, aspecte pe care se va pune foarte mare accent dupa aderarea tarii noastre la UE.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.