Companiile au investit peste 10 milioane euro in responsabilitatea sociala

Companiile au investit anul trecut intre 1.000 euro si 1,5 milioane euro in activitati de responsabilitate sociala corporatista, suma totala ridicandu-se la peste 10 milioane de euro, potrivit unei estimari facute de Saga Business&Community.
Desi are capital financiar, piata romaneasca limiteaza de cele mai multe ori responsabilitatea sociala la donatii, sponsorizari si programe de voluntariat. Cele mai importante bugete au fost investite in oferirea de echipamente, bani, servicii, produse, dar si capital uman.

“Responsabilitatea sociala corporatista a fost mult timp neglijata in Romania si acum avem ocazia de a vedea cum companiile care isi desfasoara activitatea la noi in tara au construit de la zero niste programe care aduc valoare nu numai afacerilor, ci si societatii.
De asemenea, faptul ca reprezentanti importanti ai Guvernului si ai ONG-urilor sunt la aceeasi masa de discutii nu poate decat sa confirme cresterea importantei pe care o are responsabilitatea corporatista”, a spus Luminita Oprea, autor al primei carti de responsabilitate sociala corporatista din Romania, membru in consiliul de conducere al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice.

Sursa: BizCity

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.