Programele comunitare de educatie – sub o singura agentie

Agentia pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEF) va administra programele comunitare “Invatare pe tot parcursul vietii”, “Erasmus Mundus” si “Tineret in actiune”, in perioada 2007-2013, potrivit unei hotarari de Guvern.

ANPCDEF este institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. De asemenea, incepand din aceasta luna, Agentia si avea calitatea de Centru National Europass, de Unitate Nationala Eurydice si de Birou National Eurodesk.

Contractorii proiectelor finantate prin cele trei programe comunitare pot suporta din bugetele proprii cota-parte de participare la proiecte.

Hotararea adoptata de Executiv prevede ca recuperarea de la contractori a fondurilor neutilizate sau folosite pentru cheltuieli neeligibile se va face in conditiile stabilite de contractele incheiate intre Agentia pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si promotorii sau beneficiarii, pe baza documentelor emise de Agentie, care constata si stabilesc obligatiile de plata.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.