Ion Dulugeac – falsuri in accesarea fondurilor europene

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunilor de folosire de documente ori declaratii false, cu scopul de a obtine pe nedrept de fonduri europene, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la fals in declaratii a afaceristului Ion Dulugeac. Patronul Academiei Ecvestre din Bucuresti ar fi primit si ultilizat fara drept suma de 51.088 euro.

In acelasi dosar, procurorii au trimis-o in fata judecatorilor si pe Elena Dulugeac – sotia afaceristului sus-mentionat – pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Anchetatorii au stabilit ca, “in perioada 2003-2005, inculpatul Dulugeac Ion a solicitat si obtinut fonduri europene prin programul “Leonardo Da Vinci”, in valoare totala de 51.088 euro, prin folosirea si prezentarea de documente false”.

Procurorii mai spun ca documentele false – peste 100 la numar – au constat in contracte si carnete de munca, diplome de calificare, state de plata, buletine de identitate, pasapoarte, bilete de avion, polite de asigurare, extrase de cont bancar, contracte cu parteneri straini si bilanturi contabile.

Potrivit rechizitoriului, cele sase programe prin care afaceristul ar fi obtinut sau ar fi incercat sa obtina fonduri europene au vizat pregatirea in Franta, la unitati de profil, a angajatilor de la firmele sale din domeniul cresterii cailor de rasa.

Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Public, angajatii lui Dulugeac nu s-ar fi deplasat in Franta si, mai mult, ar fi declarat anchetatorilor ca au facut acest lucru, desi cunosteau faptul ca banii alocati in acest scop ar fi fost folositi in interesul personal al afaceristului.

Procurorii mai spun ca la intocmirea raportului final, care a justificat cheltuirea fondurilor europene, Ion Dulugeac ar fi utilizat documente false, iar o parte din aceste documente false ar fi fost intocmite de sotia sa, co-inculpat in acest dosar.

In acelasi dosar, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale s-a constituit parte civila cu suma de 51.088 euro – bani pe care i-ar fi primit in urma accesarii fomdurilor europene.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.