Bancile straine vor acorda credite nerestrictionate de BNR

Pe piata bancara romaneasca incepe sa se faca simtita presiunea exercitata de bancile europene. Acestea vor putea deschide reprezentate in Romania, incepand cu 2007, fara autorizarea BNR, fiind suficienta o notificare de incepere a activitatii in tara noastra.

Bancile romanesti s-ar putea afla in dezavantaj in fata unor competitori care nu trebuie sa achite costurile administrative impuse de BNR si care ar putea oferi produse bancare cu costuri mai mici.

Noii jucatori din piata s-ar putea concentra in primul rand pe finantari ale unor proiecte elaborate de municipalitati sau pe acordarea de credite marilor companii.

Proiectele de infrastructura reprezinta, de asemenea, o mare atractie pentru foarte multe banci.

Institutiile autorizate de banca centrala din tara de rezidenta, fie ca este vorba de banci comerciale, societati de leasing sau de credit de consum, au posibilitatea de a deschide reprezentate fara a mai fi necesara asigurarea unui capital de dotare.

Din randul reprezentantilor mediului bancar, s-au ridicat voci care sustin ca restrictiile BNR de limitare a creditelor de consum se rasfrang nu doar asupra populatiei, ci afecteaza si bancile romanesti.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.