200 de milioane de la BEI pentru drumurile din Romania

Banca Europeana pentru Investitii ar putea finanta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) cu 200 de milioane de euro.

Suma reprezinta jumatate din valoarea totala a unui proiect destinat repararii drumurilor nationale, inclusiv poduri si viaducte, consolidarea terasamentelor si reconstructia digurilor afectate de inundatii.

BEI poate finanta proiecte in Romania de pana la un miliard de euro anual, sumele acordate din 1990 incoace ridicandu-se la 4,4 miliarde de euro.

Aproximativ 61% din creditele acordate Romaniei au fost catre domeniul transporturilor, 15% s-au indreptat catre proiecte vizand mediul inconjurator, iar 7% au mers catre sanatate si educatie. Principalele proiecte de transport sunt reabilitarea caii ferate pe coridorul pan-european IV (300 de milioane de euro, cofinantare alaturi de ISPA), reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridorul european VI (350 de milioane de euro), construirea autostrazii Cernavoda-Constanta (187,5 milioane de euro).

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.