Peste 3 milioane de euro pentru 3 programe culturale

Ministerul de Externe si Institutul Cultural Roman organizeaza, in perioada noiembrie-decembrie, trei programe culturale pentru care au fost alocate 3,1 milioane de euro. In total, vor avea loc peste 300 de evenimente, desfasurate in 51 de tari, care urmaresc promovarea culturala a Romaniei.

Programul “Romania de langa tine” consta in organizarea de concerte ale Filarmonicii “George Enescu” in sali de prestigiu din Bruxelles, Amsterdam si Luxemburg. Programul include si difuzarea a 12.000 pachete cu materiale de promovare culturala, cu ocazia Zilei Nationale a Romanei, care contin un album cu fotografii “Romania – spatiu european”, sase CD-uri cu muzica traditionala romaneasca, un DVD pentru “Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007” si o colita filatelica dedicata sculptorului Constantin Brancusi.

Interesante sunt destinatiile acestor pachete: Turcia, Republica Moldova, Balcanii de Vest si spatiul ex-sovietic.

Programul “Romania in Advent” propune 26 de concerte in biserici si catedrale, in preajma Craciunului, in 12 orase europene.

Al treilea eveniment este turneul spectacolului “Don Quijote Made in Romania”, in regia lui Dan Puric, in sapte capitale europene: Berlin, Londra, Paris, Bruxelles, Madrid, Viena si Roma.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.