Credit de 60 de milioane euro pentru Banca Transilvania

Banca Transilvania a obtinut, un credit de 60 milioane euro de la cinci institutii financiare internationale, fondurile urmand sa fie utilizate atat pentru extinderea activitatii, cat si pentru finantarea sectorului de intreprinderi mici si mijlocii si a celui de retail.

“Nu exista o alocare specifica pentru aceste fonduri, pentru ca e vorba de capital de rangul II. Vom investi in extinderea retelei, in finantari si resurse umane, iar pentru acestea avem nevoie de capital”, a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers.

Fondurile provin de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), International Finance Corporation, Compania Olandeza de Finantare a Dezvoltarii (FMO), Fondul European pentru Europa de Sud- Est (EFSE) si Societatea Germana de Investitii si Dezvoltare (DEG).

Fiecare institutie financiara a acordat Bancii Transilvania cate 12 milioane euro, pentru o perioada de sapte ani. In urma obtinerii acestui credit, banca isi va putea multiplica activele de aproximativ opt ori.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.