Peste 1100 IMM-uri au beneficiat de garantiile FNGCIMM SA

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat in acest an, pana la aceasta data, peste 1200 de garantii, valoarea lor depasind suma de 100 milioane euro, facand in acest mod posibil accesul IMM-urilor la creditele bancare.

Valoarea creditelor garantate de FNGCIMM SA-IFN pentru diversi agenti aconomici se apropie de 200 milioane de euro, fiind incheiate de la inceputul acestui an un numar de 1237 de contracte de garantare, cel mai mare numar de garantii fiind acordate unor societati care activeaza in domeniul prestarilor de servicii, constructiilor si comertului.

FNGCIMM SA acorda garantii pentru finantari pe termen mediu si lung, cum ar fi credite pentru investitii in completarea surselor proprii, si pe termen scurt, pentru asigurarea capitalului de lucru. De asemenea, Fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.

Prin aceste garantii FNGCIMM SA-IFN preia riscul creditelor bancare acordate IMM-urilor, garantand pana la 80 % din credit, fara a solicita plata unor comisioane de analiza a dosarelor si nici alte comisioane sau taxe pentru emiterea sau gestionarea garantiei.

FNGCIMM SA faciliteaza accesul IMM-urilor la finantari prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse, sustinandu-le activitatea si prin acordarea de finantari directe pe programe si proiecte.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.