Semnarea contractului de consultanta pentru Societatea Nationala de Radiocomunicatii

Dupa aprobarea de catre Guvernul Romaniei, astazi, 21 noiembrie 2006, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a semnat contractul de consultanta privind serviciile financiare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Societatea Nationala Radiocomunicatii SA. Contractul a fost incheiat cu consortiul format din CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. si Musat & Asociatii SCA, castigatorul procesului de selectie a consultantului organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

“Acest contract reprezinta un pas important pentru indeplinirea programului de guvernare referitor la pr! ivatizarea societatilor comerciale aflate in portofoliul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Privatizarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii urmareste maximizarea beneficiilor pentru toate partile implicate, astfel incat, dupa finalizarea procesului, societatea sa fie una mai moderna, beneficiind de mai multe investitii, finantari si knowhow, dar castigul va fi si de partea statului roman, care astfel va reusi sa atraga investitii strategice in domeniu”, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Obiectul acestui contract il reprezinta furnizarea de servicii specializate de consultanta financiara din partea bancii de investitii CA~IB pentru atragerea de investitori strategici interesati in achizitionarea Radiocomunicatii SA. Dupa evaluarea companiei consultantul va propune strategia de privatizare ce va fi aprobata de catre Guvern. Un alt obiectiv important este acela al maximizarii beneficiilor din privatizare.

SN Radiocomunicatii S.A isi desfasoara activitatea in domeniul telecomunicatiilor, avand ca obiect principal de activitate transportul si difuzarea cu mijloace radio a programelor nationale de radio si televiziune, ca servicii de interes public national, precum si alte servicii in diferite benzi de frecventa alocate in acest scop in temeiul legii si al licentelor si autorizatiilor acordate de Ministerul Comunicatiilor ori alt organ competent.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A. este singurul operator national de interes public in domeniul radiocomunicatiilor, asigurand in principal difuzarea programelor de radiofuziune si televiziune publica in tara si strainatate.

Cifra de afaceri a Societatii Nationale de Radiocomunicatii pe anul 2005 a fost de 245 milioane RON. Pentru anul 2006 cifra de afaceri este estimate la 260 milioane RON.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.