BERD este multumit de finantarea de 25 de milioane de euro acordata sibienilor

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) lauda Sibiul pentru succesul programelor de finantare si eforturile sustinute pe care acest oras le depune in vederea pregatirii pentru realiarea programului ” Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007″.

In vederea pregatirii si la nivelul infrastructurii pentru anul 2007, municipalitatea a demarat o serie de lucrari finantate atat din fonduri locale, cat si din doua imprumuturi contractate de la BERD, in valoare de 25 milioane de euro.
“Sibiul, unul dintre cele mai frumoase orase medievale ale Romaniei, situat in inima Transilvaniei, poseda tot ce ar dori un turist de la Europa istorica: piete largi, incantatoare, curti interioare, strazi pavate cu piatra cubica ce serpuiesc printre frumoase cladiri vechi. Aceste frumuseti au facut ca Sibiul sa fie invitat de Luxemburg, cu care Sibiul are puternice legaturi, sa imparta titlul de Capitala Culturala a anului 2007”.

Directorul BERD al Departamentului de Infrastructura Municipala si de Mediu, Thomas Maier, declara ca “ajutorul dat Sibiului in vederea pregatirii pentru a deveni Capitala Culturala Europeana in 2007 a fost un pas natural de continuitate a relatiilor bune care au inceput cu cativa ani inainte”.
Maier precizeaza ca relatia BERD cu Sibiul a inceput inca din 2004, cand banca a acordat Sibiului un imprumut de 10 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apa si canalizare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.