Judetul Vaslui ar putea pierde o finantare de 58 de milioane de euro

Autoritatile vasluiene ar putea pierde finantarea de 58 de milioane de euro, aprobata de Guvernul Romaniei, pentru reabilitarea retelelor de apa, canalizare si epurare in cele patru orase ale judetului.

Motivul este refuzul majoritatii consilierilor locali din Husi de a accepta cofinantarea proiectului pentru municipiul lor.

In ultima sedinta a Consiliului Local Husi, reprezentantii Aliantei D.A. au votat impotriva cofinantarii proiectului, motivand ca participarea la proiect va impovara pentru patru ani bugetul local al municipiului. De asemenea, ei au acuzat ca reprezentanti din conducerea judetului au anumite interese cu privire la derularea lucrarilor.

Conducerea Consiliului Judetean Vaslui considera deplasata atitudinea consilierilor huseni, din moment ce acestia si-au exprimat dezacordul pentru un proiect aprobat de propriul Guvern.

“Daca se va pierde aceasta finantare, cea mai importanta de care s-a bucurat orasul vreodata, este responsabilitatea consilierilor Aliantei din Husi, fiindca toate celelalte orase au votat pentru cofinantare, inclusiv cei 33 de consilieri judeteni din care fac parte si reprezentantii Aliantei D.A.”, a declarat Vasile Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Proiectul prin care ar urma sa fie reabilitat intreg sistemul de canalizare al oraselor vasluiene este finantat in proportie de 75% de Guvern, restul de 25% urmand sa fie contributie de la bugetele locale. Proiectul ar urma sa inceapa in anul 2007 si sa se incheie in anul 2010.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.