STOP! Finantare.ro cere schimbarea procedurii de selectie a proiectelor in cadrul schemei de ajutor de minimis

Protest_STOP.jpg

Protest_STOPFinantare.ro v-a adus la cunostinta modul absurd in care Ministerul de Finante a impartit practic in 5 minute ajutoare de stat in valoare de peste 500 de milioane de lei.

Putin au contat pregatirea, seriozitatea sau inspiratia firmelor-candidate, ci doar norocul si, eventual, viteza de dactilografiere. Mii de ore de calcule, de munca asidua, de alergatura, mii de sperante s-au pierdut din cauza unui sistem gaunos si irational.

Multi intreprinzatori reclama lipsa de transparenta si de eficienta a selectiei de proiecte derulata la Ministerul de Finante.

Finantare.ro cheama comunitatea de afaceri, intreprinzatori si firme de consultanta, sa sustina demersul de eliminare a sistemului “primul venit, primul servit” din evaluarea cererilor de finantare pentru ajutoarele de minimis.

Cei care doresc sa sustina acest apel public sunt invitati sa trimita un mesaj care sa contina numele firmei si localitatea de resedinta, la adresa [email protected].

Echipa Finantare.ro

15 thoughts on “STOP! Finantare.ro cere schimbarea procedurii de selectie a proiectelor in cadrul schemei de ajutor de minimis”

 1. ioana spune:

  Eu am reusit sa intru pe lista.cu ce sunt eu vinovata ca am avut un laptop mai bun si o conexiune mai buna. Am depus ieri dosarul inainte de izbucnirea scandalului. Ce se intampla acum cu proiectuleu. Am nr de inregistrare si recipisa.

 2. ovidiu spune:

  Citiva dintre angajatii Ministerului de Finante si-au permis sa acceseze serverul din biroul de la minister si sa depuna proiecte online.
  Acestia ar trebui inchisi , iar firmele care au apelat la acesti angajati ar trebui sa dea seama justitiei si sa fie eliminate de la toate finantarile ulterioare.
  Nu mi se pare normal ca firmele serioase care au avut sansa sa se inscrie corect sa fie eliminate , daca au cistigat locul la aceasta ruleta fara sa triseze.
  Se pare ca cei carora le era dedicata schema de minimis , respectiv firmele de casa ale unor politicieni nu au reusit sa se miste la timp , motiv pentru care au beneficiat de cele 3 aminari si intr-un final li s-a dat voie sa depuna proiecte chiar daca se afla in dificultate , daca dau explicatii. Ce dracu mai este de explicat? Esti in dificultate , inchizi nu mai dai tepe cu girul Ministerului Finantelor.
  Se pare ca Domnul Ministru Chitoiu este cam apucat daca si-a permis sa anuleze aceasta sesiune de depuneri fara sa analizeze situatia corect.
  Propun ca toti cei care au reusit sa se inscrie cinstit sa-i deschida un dosar penal domnului ministru in urma acestei actiuni fara cap.

 3. Balici Mihai spune:

  S-a creat un haos din cauza incompetentei
  La orice fond structural ,guvernamental sunt cateva criterii respectate cu strictete si anume
  -perioada de inscriere on line este de minim 5 zile calendaristice si pana la 6 luni
  -fondul se inchide daca proiectele depuse insumeaza cel putin 2,5-3 ori valoarea alocata , dar inscrierea minim 5 zile
  -in cazul nostru acestia nu cunosc regulile elementare ,mai ales ca fondul este aprobat si de UE
  Fondul nu se mai poate inchide deoarece chiar in prima zi s-au depus proiecte atat cu recipisa ,cat si fara recipisa , deci se poate da in judecata si Chitoiu sa plateasca din buzunar
  Cine nu stie ,dar aceste dosare contin documente care au valabilitate de 30 de zile sau in luna si trebuie schimbate din nou
  La Registratura Ministerului au fost depuse sute de dosare ,toate in original ,cu documentele valabile la data inregistrarii
  Ministrul daca mai este capabil sa conduca o operatiune elementara trebuie sa dispuna continuarea inregistrarii la Registratura Ministerului , atat cu recipisa ,cat si fara recipisa , si in momentul , cand se aduna proiecte in valoare de 2,5 miliarde de lei ,anunta blocarea depunerii
  Se va face un punctaj , dar si aici au fost pe dinafara ca nu exista un punctaj pentru selectie si se poate pune in ordine doar cele care au criteriile de eligibilitate si administrativa corecte si eventual in ordinea depunerii
  Nu inteleg de ce d-l Ponta se lasa compromis de un ministru incompetent liberal si nu il da afara imediat

 4. Liviu spune:

  Buna ziua,

  Acum 2 zile mi-ati raspuns ca o discutie pe marginea modului de organizare si gestionare a acestei scheme nu ar fi de interes pt cititorii dvs. (gasiti link-ul mai jos daca nu va mai aduceti aminte). Ce s-a intamplat de v-ati schimbat atat de brusc si brutal optica? Poate pe viitor veti reusi sa anticipati astfel de efecte de bumerag si sa lansati in mod proactiv astfel de actiuni. Acum sunt tardive.

  Cu respect,

  Liviu

  https://www.finantare.ro/bugetul-schemei-de-ajutor-de-minimis-pentru-imm-uri-suplimentat-cu-100-de-milioane-de-lei.html

  1. Finantare.ro spune:

   Buna seara, stimate domn!

   1. Raspunsul nostru a fost clar si va rugam sa nu-l rastalmaciti.

   2. Nimic nu este tardiv. Ca urmare a reactiilor din presa si din mediul de afaceri, ministrul a decis anularea procedurii.

   Numai bine!
   Echipa Finantare.ro

   1. Liviu spune:

    A anulat procedura ca sa ce? Ce asteptati? Un nou scandal sau alte aranjamente mai fine, care eventual sa avantajeze alte cercuri de interese. O noua sesiune cu aceleasi reguli va fi un nou fiasco. Nu stiu ce VICTORIE vedeti! Cum credeti ca 50.000 de solicitanti potentiali vor fi multumiti de cele max. 1.000 de proiecte finantate. Folositi-va putin capul, daca aveti acest interes. Daca aveti alte interese, tineti-va gura!

    Rastalmacit? Nu cred ca vorbim aceeasi limba sau nu doriti sa acceptati niste lucruri evidente…

    Oricum, ceea ce faceti nu este in interesul cititorilor, se vede din atitudinea dvs. ACUM STIU SIGUR ACEST LUCRU!

   2. Finantare.ro spune:

    Buna dimineata, stimate domn!

    Va recomandam sa cititi articolul sub care ati postat aceste comentarii si veti vedea pozitia Finantare.ro fata de chestiunea ajutoarelor de minimis.

    O zi frumoasa!
    Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.