BCR interesata de finantarea proiectelor din fonduri structurale

BCR este interesata de finantarea marilor proiecte care vor fi derulate cu fonduri europene, dar nu isi va diminua, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cota de piata pe segmentul de retail, a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al bancii.

Avand in vedere aderarea iminenta a Romaniei la Uniunea Europeana si perspectiva atragerii de fonduri structurale, sistemul bancar va trebui sa contribuie la finantarea proiectelor din fonduri europene cu circa cinci miliarde de euro pana in anul 2013, a afirmat presedintele BCR.

El a apreciat ca o provocare a bancilor dupa aderare este sectorul IMM-urilor.

“In portofoliul nostru sectorul IMM-urilor reprezinta 1,3 miliarde de euro imprumuturi acordate deja. IMM-urile se vor bucura de atentie si dupa aderare, atat pentru finantare cat si pentru cofinantarea proiectelor”, a aratat Danila.

Valoarea finantarilor acordate de BCR municipalitatilor a ajuns la 500 de milioane de euro, astfel ca banca detine o cota de 75% din piata imprumuturilor municipale din Romania.

“Avem foarte multe proiecte de finantare directa a municipalitatilor finalizate. Cele mai multe sunt pe o perioada de 20-25 de ani si sunt incheiate cu municipalitati mari. Astazi avem semnate proiecte de 500 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind deja rambursate”, a adaugat oficialul BCR.

Sursa: Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.